Пневматични-рамкови конструкции
Компания Вектор се занимава с производството на надуваеми пневматични-рамкови конструкции (надуваеми сгради) от 2000 г. насам. Компанията има голям опит в производството и експлоатацията на пневматични-рамкови съоръжения (ПКС), с площ от 20 до 4000 кв.м. До ден днешен са проектирани и монтирани над 100 пневморамкови сгради, използвани за най-различни цели. Благодарение на своята мобилност и универсалност, пневморамковите съоръжения са незаменими при развитието на нови територии и експресното покритие на големи площи.

Пневматичните-рамкови конструкции се използват като временни и постоянни съоръжения за спортни площадки, закрити басейни, промишлени и селскостопански хангари, пневматични хангари за съхранение на техника, като мобилни сгради и др. Предимствата на пневморамковите конструкции (ПКС) са: бързото производство и монтаж, както и липсата на нужда от специален фундамент. Монтажът се извършва в изключително кратък срок, с помощта на малък екип от хора, без разходи за наем на подемна техника и специално оборудване.

Пневморамковите съоръжения (надуваемите къщи) на компания Вектор са подходящи за експлоатация в различни климатични зони в температурни диапазони от +30 до -40 градуса Целзий. Те са устойчиви на силни ветрове и снегове. Пневморамковите конструкции се състоят от затворени пневматични модули напълнени с въздух, които придават на сградата необходимата форма и устойчивост. Стандартно, пневматичните модули имат дъговидна форма, но благодарение на конструкцията си, пневматичните – рамкови съоръжения (ПКС) могат да бъдат с всякаква форма.